С последните пресни глави целина, които имам запазени за зимата в черни торби и зеленчуци от фризера, които се старая да оползотворя - карфиол и броколи направих чудесно пюре, което може да послужи за детско хранене, за болни и като гарнитура за ястия.Пюрето се прави много лесно като зеленчуците се сваряват на пара.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 глава карфиол, накъсана на розички
5 - 6 средни по големина картофи
10 - тина розички броколи
2 глави целина
няколко замразени бейби морковчета
зехтин и хималайска сол на вкус
Обелете картофите и целината, нарежете ги.Най - напред поставете да се сварят на пара картофите и целината.След това отделно сварете броколите, карфиола и морковчетата.В блендер пасирайте всички зеленчуци без бейби морковчетата.Тях заедно с 1 - 2 розички броколи и карфиол запазете за украсата.Добавете към готовото пюре зехтин и хималайска сол на вкус.Разбъркайте.Сервирайте пюрето украсено със зеленчуците, които сте запазили за украсата.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар