Лятото е в разгара си и няма много време за готвене.В големите горещини всеки се нуждае от разхладителни напитки и сурови зеленчукови салати.Нямах много време, но и тази година имаме много тиквички в градината.През пролетта засяхме два сорта - зелени и жълти.Затова ги изпекох заедно с патладжани на грил тиган и направих рулца с паста от слънчогледови белени семки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 средни по големина патладжани
2 зелени тиквички
2 жълти тиквички
няколко чери домати за украса
растителна мазнина / соев сос /
За пастата от белен слънчоглед :
200 гр. белени слънчогледови семки
1 вр. прясна мента
1 вр. копър
1 глава чесън
сок от 1 лимон
при необходимост вода
щипка хималайска сол
Най - напред направете подготовка на зеленчуците .Нарежете на тънки филии по дължина патладжаните и тиквичките.Не ги белете предварително ако са с тънка и фина кора.Патладжаните поставете в купа и наръсете със сол.Добавете вода докато ги покрие напълно.Оставете така като обръщате филийките периодично, трябва да се отдели горчивината след около 30 минути.
През това време смелете в пасатор беленият слънчоглед.Нарежете на ситно ментата и копъра, обелете и нарежете чесъна.Смелете в пасатор всички продукти за пастата и хубаво разбъркайте.
Филийките патладжан отцедете от водата и хубаво измийте.Измийте и филийките тиквички.Изберете как да ги изпечете на грил - тиган или скара - мариновани в соев сос с малко олио или само в намазнен с мазнина тиган.
Готовите изпечени филийки зеленчуци напълнете с паста и завийте на рулца.Гарнирайте с чери домати преди поднасяне.
Приятен апетит !
Много обичам тиквички и патладжани по този начин, но не ми е хрумвало да ги напълня със суров пастет ;) Изглежда и звучи много апетитно, Ели! Хубава седмица!
ОтговорИзтриванеТеди,
Изтриванемного често правя рулца от патладжани и тиквички с различни пълнежи.Много лесно и вкусно предястие се получава.
Поздрави !
Пак интересен пълнеж:)
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванетози пълнеж е много вкусен и може да се използва за всички пълнени зеленчуци.
Поздрави !