Тази паста от маслини направих през почивните дни и се получи наистина много вкусна и интересна.Използвах зелени маслини без костилка, мариновани в стъклен буркан.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
900 гр. зелени маслини без костилка
2 пълни с.л. хранителна мая
100 гр. белено тиквено семе
струйка захтин
марината от маслините - 100 - 150 мл.
лентички червен лук за украса
Най - напред смиламе беленото тиквено семе без да го накисваме във вода.Трябва да получим фин прах от сухите белени тиквени семки.След това в пасатор смиламе маслините с част от маринатата и малко зехтин.Смесваме всички продукти в купа и хубаво разбъркваме.
Пастата е чудесно допълнение към ястия, супи, препечени филийки или пица.
Приятен апетит !
Ели, звучи много вкусно комбинацията на маслини и тиквени семки, трябва да опитам ;) Поздрави!
ОтговорИзтриванеТеди,
Изтриваненаистина много вкусен е този пастет.Пробвай, няма да останеш разочарована.
Поздрави !