КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 6 септември 2016 г.

Песто от босилек с кълнове от слънчоглед и хранителна мая / Pesto of basil with sunflower sprouts and nutritional yeast /





   Пресният босилек е много ароматен и вкусен, подходящ за песто.Този вид песто направих с кълнове от слънчоглед, хранителна мая и пресен италиански боселек , който засявам в градината.Получих чудесно, много вкусно и ароматно песто.Подходящо е за използване като добавка към ястия, за пици, спагети или гарниране на салати и супи.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ  ЗА  ПЕСТОТО :
1 купа пресен италиански босилек
сок от 1 - 2 лимона
2 с.л. с връх хранителна мая
кълнове от слънчоглед - 21/2 -3  ч.ч.
зехтин - 1 каф.чашка
3 - 4 склидки чесън
щипка хималайска сол
Най - напред направете кълнове от слънчоглед от небелени слънчогледови семки.Поставете семките за 12 часа в купа с вода.След това отлейте водата и оставете на стайна температура да покълват.Промивайте с вода през цедка сутрин и вечер докато получите хубави и здрави кълнове.Почистете черната твърда люспа от кълновете.
   Смелете кълновете от слънчоглед в пасатор заедно със сок от лимон.Добавете и босилека, зехтина, чесъна, щипка хималайска сол.След като пюрирате сместа добре добавете и хранителната мая и разбъркайте добре с лъжица.
   Получава се много вкусно и ароматно песто.Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар