Наскоро имах питане от читател на блога - Как можем да си приготвим суров шоколад ? В процес на обмисляне на рецептата съм, но ето една алтернатива - смокини със сурова " шоколадова " заливка . Рожковото брашно - самостоятелно или в комбинация със сурови какаови зърна може успешно да замени шоколада.
Този десерт приготвих много бързо и лесно за една почерпка.Всеки у дома може да приготви различни по вид плодове, да ги украси със сушени дребни стафиди или годжи бери, ядки и да ги залее с много вкусна сурова заливка.
ЕТО И ПРОДУКТИТЕ :
смокини
рожково брашно - 1 с.л.
мед - 1 с.л.
годжи бери
вода 2 - 3 с.л.
Заливката се приготвя като се разбъркват в купа рожковото брашно, медът и водата.Смокините се заливат и украсяват според желанието.
Да ви е сладко !
О, това е голямо изкушение! Поздрави, Ели!
ОтговорИзтриванеНеустоима сладка фантазия, Елена
ОтговорИзтриванес нежен аромат, фин вкус и шоколадов нюанс...
Благодаря за разкошната идея, а днес 14 септември - честит и благословен да бъде празникът
Въздвижение на светия и животворящ Кръст Господен!
Като прочетох заглавието се учудих "Ели и шоколад...?", после видях кавичките и продуктите и се успокоих - ти си си:)
ОтговорИзтриванеБих опитала!
Момичета,
Изтриванесуровоядството дава възможност да опитаме и чудесни сладки изкушения.Суровото какао и рожковото брашно с успех могат да заменят шоколада при приготвяне на различни десерти.
Поздрави !
Ели, веднага го приготвих, но смесих какао и рожков по равно, малко мед и вода. Залях кисели ябълкови резенчета. Получи се интересен десерт :) Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеТеди,
Изтриваненаистина тази заливка е много вкусна, по вкус напомня вкуса на шоколада, може да се използва за различни десерти или плодове.
Поздрави !