Кълновете от сминдух са чудесни и много полезни.С тяхно участие можем да разнообразим менюто през зимния сезон и да си набавим витамини.Те могат да бъдат използвани като добавка към салати, пюрета, студени супи.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 литър замразен доматен сок
кълнове от сминдух 1/2 ч.ч.
сушени зеленчуци / микс / - 2 - 3 с.л. с връх
зехтин или друга растителна мазнина по избор
1 глава червен лук
Най - напред пригответе кълновете от сминдух.Залейте с вода 2 - 3 с.л. сухи семена за 12 часа.Отлейте водата през цедка и оставете семената на стайна температура докато покълнат.При нужда промивайте семената през цедка два пъти дневно - сутрин и вечер.
Пригответе супата като размразите сока от домати, добавите кълновете, нарязаният на ивички червен лук и сушените зеленчуци.Разбъркайте и поденесете супата в индивидуални купички.Преди сервиране овкусете със зехтин и кълнове.
Приятен апетит !
У дома много обичаме студените доматени "супи" и съм сигурна в успеха на това предложение.....Поздрави,Ели!
ОтговорИзтриванеНеизчерпаема ... Много хубава идея, Елена -
ОтговорИзтриванечудесна комбинация на вкусове и аромати.
Благодаря и поздрави към майка ти, празнуваща имен ден на Света Анна.
Много обичам такава зимна супа, която вкъщи наричаме салата ;) Не ми е хрумвало да декорирам с кълнове, изглежда много апетитно! Весел декември, Ели!
ОтговорИзтриванеЛени, предложенията ти са винаги толкова интересни и предизвикват едновременно и любопитство и апетит! Браво! Поздрави сърдечни!
ОтговорИзтриванеМомичета,
ОтговорИзтриванекълновете през зимата са чудесна добавка към всяка храна - супа, салата, предястие или ястие.Чудесен вкус се получава.
Поздрави !
Страхотна е направо - и много красива...
ОтговорИзтриванеНо тези кълнове...това ми се струва толкоз трудно, пък и за мен сминдуха си е на прах дори не съм виждала семена:)
Веси,
Изтриванепо щандовете на магазините се продават и семена за покълване от сминдух.Пробвай, никак не е трудно ! Но и сушената подправка, която обикновено се използва в шарената сол има чудесен аромат.
Поздрави !