Постите все още продължават и тези, които ги спазват могат да разнообразят менюто си с една лека и много вкусна салата.Макар,че е студено имаме засят спанак в парник, също и зелен лук.Не са измръзнали все още и ги вложих в тази салата, направена с турски булгур.Използвах по - едрият вид булгур, не сместа за кюфтета, която е по - ситно смляна.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 ч.ч. булгур / турски /
3 ч.ч. топла вода
1 ч.л. хималайска сол
1 - 2 шепи пресен спанак
1 вр. зелен лук
магданоз - няколко стръка или 1/2 връзка
1/2 - 3/4 ч.ч орехи / едро смлени /
зехтин
сок от 1 лимон
Най - напред залейте измитият в цедка булгур за една нощ с топлата вода.Може да се залее и със студена вода , със стайна температура.Когато зрънцата набъбнат трябва водата хубаво да се отцеди.Най - добре използвайте гевгир.
Нарежете зеленият лук много ситно и го сложете в купа.Добавете смлените орехи, ивичките спанак, булгура, магданоза, солта, зехтина и лимоновия сок.Хубаво разбъркайте като обръщате сместа и внимавате да не разтрошавате зрънцата на булгура.
Сервирайте салатата веднага след приготвянето.Може да се гарнира и с други зеленчуци според желанието и наличността.
Ленче,много свежа и примамлива салатка.Радко приготвям булгур,май само за бъдни вечер,трудно го намирам тук.Супер предложение освен сармите,ще го приготвя и на салата.Весели празници,Ленче!
ОтговорИзтриванеТанче,
Изтриванепреди години моята баба не използваше ориз, а булгур.Правеше много ястия с него.Но днес наистина сме го позабравили, връща се отново в менюто.
Поздрави !
Обичам такива салати, Елена,
ОтговорИзтриванебулгур, свеж спанак и орехи - определено по мой вкус
Благодаря за чудесната идея, поздрави за теб и вдъхновена предпразнична седмица.
Благодаря ти от сърце Дианка ! Приятна предпразнична подготовка и на теб.
ИзтриванеПоздрави !
О, чудесна е салатката. Представям си комбинацията на булгур и хрупкави орехчета, с бонус свежестта на спанака, просто разкош! Поздрави, Ели!
ОтговорИзтриванеСтрахотна е салатката!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванетурският булгур е чудесен избор в салати и ястия.Може да се използва без варене, само се накисва в топла или хладка вода.
Поздрави !