КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО
вторник, 16 септември 2014 г.
Запазване на дренките за зимния сезон / Save cornels for winter /
Дренките са чудесен плод , в диво или култивирано състояние те са превъзходна храна.Не добре узрелите плодове са стипчиви на вкус и могат да предизвикат затруднение в изхождането.Но добре узрелите, даже презрели плодове имат чудесен вкус.
Аз използвам дренките както пресни, така и сушени.От тях, с помощта на тензух може да се направи и сок, който в торбички или подходящи съдове за еднократна употреба да се замрази във фризера.
Дренките могат да се добавят към плодови или зеленчукови салати, а сушените да се накиснат заедно с други сушени плодове във вода и да се консумират с добавка на малко мед.
Тази година успях да набера малко, но много вкусни, презрели дренки, които консумирах самостоятелно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар