Суровият белен овес е прекрасна, лека и вкусна храна.Използвах кълнове от този овес за да приготвя вкусна тарта с добавка на зелен лук, сушени домати и каперси.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 гр. суров белен овес
100 - 150 гр. сушени домати
3 - 4 стръка зелен лук
1 ч.л. с връх гръцки бял риган
1 ч.л. с връх чубрица
1 ч.л. с връх червен пипер / пушен и обикновен /1 ч.л. с връх чубрица
1 щипка хималайска сол
зехтин
1 - 2 с.л. кедрови ядки
1 - 2 с.л. каперси
Залейте овеса с вода за 12 часа.Отлейте водата и оставете така докато зърната покълнат за 24 - 36 часа.Смелете след това овесените кълнове с машинка за мелене на месо 2 пъти.Овкусете сместа със ситно нарязан зелен лук, сол, подправки и 5 - 6 с.л. зехтин.Във форма за торта застлана със стреч фолио поставете сместа и оформете блат.Притиснете хубаво с лъжица, завийте с фолиото и оставете 12 часа на студено.
Накиснете сушените домати във вода.Смелете ги в пасатор или машинка за мелене на месо.Овкусете с 2 с.л. зехтин и 1- 2 щипки бял гръцки риган.
Прехвърлете внимателно овесения блат в плато нанесете отгоре смлените сушени домати.Украсете с каперси и кедрови ядки.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар