Беленият овес както и турският булгур и лимеца могат чудесно да се впишат при приготвяне на зимни салати.Тези зърнени само се накисват във вода докато хубаво набъбнат без да покълват.Така могат да се добавят към различни по вид зеленчукови салати.Булгурът обикновено заливам с леко топла вода, а овеса и лимеца със студена.За 5 - 6 часа накисване обикновено са готови.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА САЛАТАТА :
200 гр. белен овес
10 - 12 сушени домата
1 малка глава червен лук
1 краставица
копър, магданоз
зехтин
лимонов сок
1 щипка хималайска сол
Най - напред накиснете овеса като го залеете с вода за 6 часа.Отцедете водата, използвайте я за направата на млека или смути.Към добре набъбналите зърна добавете нарязан на ивички червен лук, сушени домати на малки парченца и краставица на малки кубчета.Поръсете с копър или магданоз, овкусете и разбъркайте салатата.
Приятен апетит !
Ели, покрай теб толкова неща научих, с толкова продукти се запознах и какви ли не комбинации видях. Неизчерпаема си. Поредното ти предложение, което е освен интересно, различно и много вкусно. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате,
Изтриванебеленият овес е много вкусен и полезен.Много лека храна е дори за тежко болни.Салатата е простичка и много лесна за приготвяне.
Поздрави !
Ели, рецептите винаги са много интересни при теб. Харесват ли на домашните ти? Моите не близват такива неща, да им се чудиш :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеТраянче,
Изтриваневсичко е въпрос на придобиване на навици и определена нагласа към храната.Не на последно място има значение и какви заболявания има всеки човек.Моите близки се приучават постепенно към тази храна.Но някои храни са употребявани точно по този начин и в миналото, просто са позабравени .Минали сме за жалост към по - сложно приготвените и тежки за усвояване храни.Овесът е полезен за язва, за прочистване на целият организъм и много лесно се усвоява.Не е тежка храна.
Поздрави !
nice info internet
ОтговорИзтриване