КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 23 януари 2018 г.

Две салати със сурова тиква / Two salads with raw pumpkin /





   Салатите от кореноплоди са традиционни през зимния сезон.Но не всеки е свикнал да използва суровата тиква за тази цел.А тя е наистина много вкусна, сочна и свежа.
  Представям на вашето внимание две простички, лесни и евтини салати, които всеки може да направи у дома през зимата.Тези салати могат да се разнообразят и с добавка на други кореноплоди, аз просто тези зеленчуци имах в хладилника.

САЛАТА 1 :

червено цвекло / сурово / - 1 малка глава
тиква сурова - 1 средно голямо парче
червен лук - 1 малък
сушени домати - 7 - 8 броя
орехи - 1/2 ч.ч.
зехтин
лимонов сок
1 щипка хималайска сол

    Най - напред измийте и почистете тиквата и цвеклото.Настържете ги на едро ренде.Нарежете червения лук на ивици, сушените домати на малки парченца.Смесете мсички зеленчуци в голяма купа, овкусете салатата и разбъркайте.Поднесете веднага и да ви е сладко !












САЛАТА 2 :

морков - 1 голям
тиква / сурова / - 1 средно голямо парче
сушени домати - 5 - 6 броя
червен лук - 1 малък
плодчета каламандин мариновани - 5 - 6 броя
зехтин
1 щипка хималайска сол

    Каламандинът е дръвче кръстоска, което дава подобни на лимон, но малки и много по - кисели плодчета.Тези плодчета бера всяка година и използвам подобно на лимона.Тази година изпробвах да ги мариновам с малко морска сол и лимонов сок.Просто залях измитите плодчета с пресен сок от лимони и добавих морска сол на вкус.Тези плодчета добавям към пресни салати.
    Настържете почистената тиква и морков на едро ренде.Нарежете на ивички червения лук, сушените домати на парченца.Смесете всички продукти за салатата в голяма купа и хубаво разбъркайте.
          Приятен  апетит !






2 коментара:

  1. Сурово цвекло се научих да хапвам, сега ако и сурова тиква проям...май ще опитам, да знаеш:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      суравата тиква е много вкусна, сочна и полезна.Аз се научих да правя много салати с нейно неизменно участие.Тиквата е лесна за усвояване и помага при тежки заболявания за прочистване на целия организъм.Приготвена в суров вид е много лека и вкусна храна.
      Поздрави !

      Изтриване