НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
червено цвекло
целина - стъбла
2 големи ябълки
1 връзка магданоз
200 грама сушени сини сливи без костилка
сок от 2 лимона
1 голяма глава чесън
Имам домашно произведено червено цвекло, което исках да оползотворя като всеки ден го консумирам.Реших да го приготвя със сушени сини сливи, чесън и целина.Добавих за омекотяване на вкуса ябълка, а за повече аромат връзка магданоз.Получих вкусна цвеклова паста, която може да се съхрани в стъклен буркан с капаче на студено - в хладилник или на терасата.
Обелете и нарежете цвеклото на парчета, смелете го в пасатор до получаване на паста.Цвеклото трябва да остане не фино смляно на каша, а да се получат малки частички.По същия начин смелете в пасатора чесъна, наразяната целина, ябълка и магданоз.Сините сливи нарежете на малки кубчета или ивички.Смесете всички продукти в голяма купа и съхранете в хладилник.Тази смес може да се приготви в по - малки количества, но е удобно да се направи веднъж седмично и всеки ден да се консумира, дори да се взема готова паста за работа.
Приятен апетит !
Това е страхотна рецепта, Елена,
ОтговорИзтриванеизглежда и звучи изкушаващо апетитно
и вкусно - имам продуктите, ще го приготвя
Благодаря за всички чудесни идеи,
които ни предлагаш. Поздрави!
Здравей Дианка,
Изтриванеда , вкусно стана цвеклото и е хубаво да се приготви в по - големи количества.
Поздрави !
Да, това ми се прииска и аз да опитам!
ОтговорИзтриванеМного вкусно цвекло се получи Веси.Можеш да пробваш рецептата и в по - голямо количество.
ИзтриванеПоздрави и усмивки !
Направих си! Страхотна е!!! Благодаря, Ели!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриваненаистина черевеното цвекло може да се съчетае добре със сушени сини сливи и става много вкусно.Радвам се, че ти харесва.
Поздрави !