КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 7 април 2017 г.

Салата от спанак, лапад, рукула и кълнове от елда / Salad of spinach, sorrel,rocket and buckwheat sprouts /




   

     Пресният лапад е много вкусна и питателна зеленина както в сурово, така и в топлинно обработено състояние.Младите и крехки листа могат да се включат в салати, песто, сосове и заливки.Тази вкусна салата приготвих именно с такива много крехки листа, нарязах ги цялостно на ивички,без да премахвам средната жилка.Добавих и кълнове и получих салата - основно ястие.
 НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :
спанак - 1 - 2 шепи
лапад - 1 връзка
рукула - 1 - 2 щипки листа от теснолистна рукула
краставица - 1
домат - 1 - 2
зелен лук - 1 връзка
кълнове от елда - 3 - 4 с.л.
дресинг : зехтин, лимонов сок или ябълков оцет, хималайска сол
   Най - наред направете кълновете от елда.Залейте елдата с вода за 2 - 4 часа, отлейте водата и оставете на стайна температура докато покълне.За 24 - 36 часа кълновете са готови.
Нарежете на тънки ивички измитата зеленина и зеленият лук.Добавете нарязаната на полумесеци краставица, нарязаният на парченца домат и кълновете.Овкусете със зехтин, хималайска сол и лимонов сок или ябълков оцет.Разбъркайте и сервирайте веднага след приготвянето .Да ви е  сладко !






















3 коментара:

  1. Обикновено консумирам тези зеленийки все в готвени ястия. Спанак съм правила на смути. Тази салата е толкова свежа, полезна и вкусна, че не бих се поколебала да я опитам. Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошна салата - пролетно пиршество, Елена!
    Много ми допада съчетанието, свежестта и идеята...
    Благодаря,
    честити празнични дни на Лазарова събота и Връбница!

    ОтговорИзтриване
  3. Мили дами,
    пресните салати, особено през пролетта ни зареждат с витамини, носят ни наслада и ни спасяват от пролетната умора.Вкусна и засищаща салата се получи.
    Честити празници с малко закъснение.Лазаров ден и цветница !

    ОтговорИзтриване