Синята боровинка е известен антиоксидант и винаги , когато имам възможност си купувам и консумирам в прясно състояние.Чудесно е тази боровинка да се засява и отглежда, но за жалост по Черноморието не вирее добре.Боровинката е растение, което изисква кисели почви и планински климат и в тази част на България където районът е планински може да се култивира и отглежда.
Този лек крем може да се приготви много бързо и да се консумира охладен в летните жеги от здрави и от болни.Много добре действа на стомаха и червата, прочиства целият организъм от натрупани шлаки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
4 нектарини
4 6 с.л. течен мед
вода, студена или със стайна температура
6 с.л. с връх ленено брашно
50 - 100 грама сини боровинки
Смелете в пасатор почистените нектарини заедно с меда и малко вода.Излейте полученото плодово пюре в купички .Разтворете лененото брашно във вода и хубаво разбъркайте.Водата трябва да е повече за да може брашното след като добие желеобразна консистенция да придобие форма на крем.Смесете двете части - плодово пюре и пюре с ленено семе и разбъркайте.Поставете крема в хладилник за 2 - 3 часа докато се охлади и лененото брашно набъбне и леко желира.Накрая украсете с боровинките и сервирайте.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар