Тази постна супа " Разсолник " е известна в руската кухня и почти винаги се приготвя по време на пости.Вариантите за нейното приготвяне са различни, но основен продукт са киселите краставички и маринатата от тях.Добре е краставичките да са ферментирали, а не варени.Като добавка към супата се използват и различни зърнени храни - перлен ечемик, ориз, овесени ядки и др.Разсолникът се приготвя също с месо, с риба или с гъби.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 морков
1 голяма глава кромид лук
3 големи картофа
1 ч.ч. нарязани кисели краставички
1 дафинов лист
1/2 връзка копър
1 с.л. с връх перлен ечемик
4 - 5 с.л.растителна мазнина
1/2 - 1 ч.ч. марината от кисели краставички / в зависимост от солеността /
1 литър вода
1/2 с.л. хималайска сол
Нарежете лука и моркова на кубчета или настържете на едрото ренде.Киселите краставички отцедете от маринатата и нарежете на кръгчета, кубчета или полумесеци.Картофите обелете и нарежете на кубчета или парчета.Копърът нарежете на ситно.
Загрейте водата и маринатата от кисели краставички, добавете зеленчуците, дафиновия лист и перления ечемик и варете докато добре омекнат.Добавете солта и мазнината и когато супата е напълно готова изключете котлона.Добавете краставичките и оставете така под капак на изключен котлон.Преди сервиране всяка порция поръсете със ситно нарязан копър.
Поднесете супата топла или студена и да Ви е сладко !
Марината от кисели краставички |
Чудесна е тази супа, Ели.
ОтговорИзтриванеМного сгряваща в студените дни.
Поздрави!
Да,
Изтриванечудесна постна супа с кисели краставички и марината от тях се получи Или.В това студено време навън и крем - супите са подходящи .
Поздрави и успешна нова седмица !