НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
320 гр. ориз Карнароли - 2 ч.ч.
1 литър зеленчуков бульон
1 ч.ч. бяло вино
100 гр. сушени домати
1 голямо авокадо
1 голяма глава лук
1 морков
парче целина
парче пащърнак
растителна мазнина
1 с.л. хималайска сол
1 връзка копър
За поръсване : хранителна мая
Нарежете на ситно кореноплодните зеленчуци и лука и ги задушете в мазнина и малко вода на умерен огън за 10 минути.Добавете ориза, разбъркайте за 5 минути и добавете зеленчуковия бульон и бялото вино.Варете на тих огън докато оризът поеме чест от водата .Към края, но когато водата не е напълно извряла добавете сушените домати и солта.Варете още , но на изключен котлон.Накрая добавете нарязаното авокадо и копъра и хубаво разбъркайте.Снемете от огъня.
Сервирайте ориза леко топъл поръсен с хранителна мая.Вкусен е и студен.Да Ви е сладко !
КОмбинация на ориз с авокадо съм опитвала само в суши. Интересно ми е и това предложение, изглежда вкусно.
ОтговорИзтриванеЧестита баба Марта! Бъдете живи, здрави, бели и червени във вас да блика щастие и любов! Пролетно настроение в душите! Поздрави!
Кате,
Изтриванереших да пробвам ориз с авокадо в тази комбинация със сушени домати.Чудесно и вкусно се получи.Весели празници и на теб и много пролетно вдъхновение.
Поздрави и усмивки !
Много хубава нова рецепта, Елена -
ОтговорИзтриванечудесна комбинация от вкусове и съставки.
Благодаря, поздрави и пролетно вдъхновение!
Дианка,
Изтриваневесело пролетно настроение и на теб и твоето семейство.Лесна и вкусна е тази рецепта.
Поздрави и усмихната пролет !