Печените тиквички и пиперки капия са чудесни за приготвяне на салати.Лятото е сезонът, в който традиционно използваме по - лека и по - бързо приготвена храна.Направих тази салата у дома за приятелки и много се хареса.Количеството на продуктите за тази салата е според броя на порциите.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
червени пиперки капия
зелени пиперки капия
тиквички - жълти, зелени, тъмно - зелени
чесън
магданоз
олио от гроздови семки или шарлан
сол
Изпечете пиперките , захлюпете ги в съд за да се задушат.Нарежете тиквичките на едри кубчета и ги измийте.Намажете хартия за печене с мазнина и изпечете тиквичките в тава във фурната без сол само наръсени с малко мазнина.Насипете тиквичките в тавата на един ред.Обелете пиперките, почистете семето и нарежете на ивички.Аз пека пиперките в чушкопек и предварително почиствам семенната част когато пиперките са сурови.
Смесете печените тиквички и пиперки в купа, овкусете със сол, мазнина и малко ябълков или балсамов оцет.Добавете нарязан чесън и магданоз и разбъркайте.Поднесете салатата веднага след приготвянето или леко охладена и да Ви е сладко !
И този вариант на салатка е много добър, Ели.
ОтговорИзтриванеДнес си дадох сметка, че още не съм пекла чушки това лято. Но ще наваксам :)
Поздрави!
Или,
ОтговорИзтриванепечените пиперки са традиционни особено лятото когато ги има в изобилие и можем с тяхно участие да приготвим множество летни ястия.Освен това се приготват и лесно особено ако са предварително изпечени и обелени.
Поздрави сърдечни !
Чудеса е салатката ти, Ели!
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванеправих я за приятелки и те много я харесаха.Затова реших и да публикувам рецептата.
Поздрав от черноморието !