КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 26 март 2020 г.

Три салати с прясна коприва / Three salads with fresh nettle /

Салата от коприва с киселец, зелена салата, врабчови чревца и домати


Салата от коприва с кореноплодни зеленчуци  и домати


Салата от коприва, зелена салата, киселец, черен оман, чесън и домати


САЛАТА ОТ КОПРИВА С КИСЕЛЕЦ, ЗЕЛАНА САЛАТА, ВРАБЧОВИ ЧРЕВЦА И ДОМАТИ

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 малка купа прясна коприва
1 шепа прясна звездица / врабчови чревца /
2 шепи пресен див киселец
5 - 6 листа зелена салата
2 домата
5 - 6 с.л. зехтин
сок от 1 лимон или 2 с.л. ябълков оцет
   
   Почистете зеленината , измийте я хубаво под течаща вода и нарежете на ситно копривата и врабчовите чревца.Киселецът и зелената салатка нарежете на ивички или накъсайте с ръце.Добавете нарязаните на парчета домати, овкусете със зехтин и лимонов сок или оцет и хубаво разбъркайте.
   Поднесете салатата веднага след приготвянето.Да Ви е сладко !



Листа от див киселец















САЛАТА  ОТ КОПРИВА С КОРЕНОПЛОДНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ И ДОМАТИ

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

2 корена магданоз
1 корен пащърнак
парче корен целина
1 купа прясна коприва
2 домата
5 - 6 с.л. зехтин
сок от 1 лимон или 2 с.л. ябълков оцет

    Измийте и хубаво почистете кореноплодните зеленчуци.Нарежете ги на ситни кубчета.Почистете и хубаво измийте суровата коприва и я нарежете на ситно.Доматите нарежете на парченца.
   Смесете всички продукти за салатата в голяма купа, овкусете със зехтин и лимонов сок и хубаво разбъркайте.
     Приятен апетит !



Корени от магданоз, пащърнак и целина











САЛАТА ОТ КОПРИВА, КИСЕЛЕЦ, ЗЕЛЕНА САЛАТА, ЧЕРЕН ОМАН , ЧЕСЪН И ДОМАТИ

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

2 - 3 шепи прясна коприва
1 шепа листа от див киселец и черен оман
5 - 6 листа зелена салата
5 - 6 склидки чесън
2 домата
1 червена пиперка
5 - 6 с.л. зехтин
сок от 1 лимон или 2 с.л. ябълков оцет

ЗА ДЕКОРАЦИЯ : 1 малък домат

   Почистете и измийте хубаво зеленината.Нарежете копривата на ситно, листата от киселец, черен оман и зелената салатка - на ивички.Обелете като ябълка доматът за декорация, а вътрешната част нарежете на кубчета заедно с другите два домата предвидени за салатата и пиперката.Ситно нарежете и склидките чесън.Овкусете всички продукти със зехтин и лимонов сок и хубаво разбъркайте.
    Поднесете салатата веднага след приготвянето и хубаво разбъркайте. Да Ви е сладко !





Листа от див киселец и черен оман








2 коментара:

  1. Черния оман става ли за ядене?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте Соня,
    да, става за ядене черния оман, но в малки количества.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване