Авокадото е подходящо за приготвяне както на салати, така и на десерти.То има неутрален вкус, а в същото време придава добра консистенция на сладки и солени кремове.От авокадо можем да направим сладолед, да приготвим салати с различни зеленчуци и плодове, да приготвим кремове за торти.
Тази рецепта за салата е публикувана в новия брой на вестник " Трета възраст ".Салатата е интересна с това, че се приготвя само от две съставки - авокадо и червен лук.Авторът на рецептата Оля Ал Ахмед е посочила овкусяване с винен оцет и черен пипер.Аз използвах лимонов сок.А черен пипер добавете ако нямате проблеми при използване на тази остра подправка.Черният пипер може да се замени с бял или розов пипер, както и с нещо не толкова пикантно по Ваш избор.
Тук авокадото е използвано почти самостоятелно и се подчертава натуралния му вкус.В съчетание с червен лук салатата е вкусна и засищаща.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 авокадо / използвах 3 малки авокадо /
1/2 малка глава червен лук
2 с.л. зехтин
сок от 1 малък лимон или 2 с.л. ябълков оцет
сол на вкус
черен пипер на вкус
За декорация и канапе на салатата : 1 маслина и 1 зелена салатка
Обелете авокадото и го разполовете на две части.Премахнете костилката, нарежете месестата част на тънки филийки.Залейте с лимоновия сок и разбъркайте.Нарежете червения лук на полумесеци и го претрийте леко с малко сол.
Смесете всички продукти за салатата в купа и хубаво разбъркайте.Сервирайте върху канапе от нарязана на ивички или накъсана с ръце зелена салата.Украсете с маслина и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар