КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 23 септември 2020 г.

Салата " КАПРЕЗЕ " с бадемово сирене " Mondarella " / Caprese salad with almond cheese " Mondarella "/

 



   Салата " Капрезе " е известна италианска салата измислена през далечната 1920 г.. Остров Капри, намиращ се в Неаполитанския залив е мястото където тази салата е направена за първи път.Характерно за оригинала е,че се приготвя не с песто, а с листа от  пресен босилек и биволска моцарела.Направих салатата с бадемово сирене " Mondarella ", закупено от Лидъл във вариант без животински продукти.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ :

1 опаковка бадемово сирене " МОНДАРЕЛА "

2 домата

зехтин

листа и стръкчета пресен босилек

сушен риган / по желание /

    Салатата се приготвя изключително лесно и бързо.Необходимо е само да се нарежат доматите / предварително измити / на кръгове с дебелина 0.5 мм.Мондарелата също се реже на кръгове.

В порционни чинии за салата се аранжират последователно кръгче моцарела и домат така,че да се образува кръг.Салатата се поръсва с листа от босилек и се полива със струйка зехтин.По желание може да се наръси и със сушен риган.

      Приятен апетит !











Няма коментари:

Публикуване на коментар