Салата " Капрезе " е известна италианска салата измислена през далечната 1920 г.. Остров Капри, намиращ се в Неаполитанския залив е мястото където тази салата е направена за първи път.Характерно за оригинала е,че се приготвя не с песто, а с листа от пресен босилек и биволска моцарела.Направих салатата с бадемово сирене " Mondarella ", закупено от Лидъл във вариант без животински продукти.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 2 ПОРЦИИ :
1 опаковка бадемово сирене " МОНДАРЕЛА "
2 домата
зехтин
листа и стръкчета пресен босилек
сушен риган / по желание /
Салатата се приготвя изключително лесно и бързо.Необходимо е само да се нарежат доматите / предварително измити / на кръгове с дебелина 0.5 мм.Мондарелата също се реже на кръгове.
В порционни чинии за салата се аранжират последователно кръгче моцарела и домат така,че да се образува кръг.Салатата се поръсва с листа от босилек и се полива със струйка зехтин.По желание може да се наръси и със сушен риган.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар