КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 20 февруари 2021 г.

Нахут с картофи на фурна / Chickpeas with baked potatoes /

 

 


     Това ястие е лесно за приготвяне и много вкусно.Приготвих го на фурна, за да се запече и получи приятен загар.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

4 - 5 големи картофа

1 голям морков

1 голяма глава кромид лук

350 грама варен нахут / консерва /

1 с.л. пиперкова паста

1 ч.л. с връх куркума

1 ч.л. с връх къри

1 ч.л. с връх червен сладък пипер

1 ч.л. с връх вегета

1 ч.л. равна хималайска сол

вода

мазнина 

      Обелете моркова и лука и ги нарежете на ситни кубчета.Картофите нарежете на резени.В тавичка поставете всички зеленчуци, нахута, струйка мазнина и подправките.Разбъркайте добре и добавете вода до нивото на зеленчуците.Запечете на фурна до получаване на приятен загар.

          Приятен апетит ! 











2 коментара:

  1. Никога не съм хапвала такова ястие, звучи вкусно обаче.

    ОтговорИзтриване
  2. Веси,
    това ястие е известно в Ориенталската кухня - Турция, Гърция.Приготвя се лесно и наистина е вкусно.Преди години са го приготвяли и в България.Едва през последните години нахута придоби по - широко приложение в нашата кухня.
    Поздрави, бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване