Това ястие е лесно за приготвяне и много вкусно.Приготвих го на фурна, за да се запече и получи приятен загар.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
4 - 5 големи картофа
1 голям морков
1 голяма глава кромид лук
350 грама варен нахут / консерва /
1 с.л. пиперкова паста
1 ч.л. с връх куркума
1 ч.л. с връх къри
1 ч.л. с връх червен сладък пипер
1 ч.л. с връх вегета
1 ч.л. равна хималайска сол
вода
мазнина
Обелете моркова и лука и ги нарежете на ситни кубчета.Картофите нарежете на резени.В тавичка поставете всички зеленчуци, нахута, струйка мазнина и подправките.Разбъркайте добре и добавете вода до нивото на зеленчуците.Запечете на фурна до получаване на приятен загар.
Приятен апетит !
Никога не съм хапвала такова ястие, звучи вкусно обаче.
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванетова ястие е известно в Ориенталската кухня - Турция, Гърция.Приготвя се лесно и наистина е вкусно.Преди години са го приготвяли и в България.Едва през последните години нахута придоби по - широко приложение в нашата кухня.
Поздрави, бъдете здрави !