КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 13 февруари 2021 г.

Моите домашни крутони / My homemade croutons /

 


  Когато приготвяме крем - супи можем да гарнираме с крутони.Има различни начини за тяхното овкусяване и начин на приготвяне.Тук ще опиша как ги приготвям аз.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

хляб

подправки по вкус и предпочитания - мащерка, риган, сминдух, балканска чубрица, крива мерудия, обикновена чубрица, пушен червен пипер, лют червен пипер, сладък червен пипер

зехтин или олио

    Хлябът , който използвам нарязвам на малки кубчета.Поставям в тави на равен, равномерен пласт.Тавите могат да се поставят на ниска температура във фурната така,че сухарчетата да просъхнат.Аз поставям тавите под климатика в стаята.От време на време разбърквам така,че хляба напълно да изсъхне и да се получат твърди и напълно сухи кубчета.

   Така подготвения сухар прибирам в торбички от пергаментова хартия / торбички за хляб / или торбички от американ.Хубаво е сухарите да сесъхраняват на студено, без достъп на насекоми, прах, замърсявания.

    Когато желаете да използвате сухара подгответе стрити на прах подправки.Поставете необходимото количество сухар в тава, овкусете с подправки, напръскайте с мазнина и хубаво разбъркайте .Всички кубчета хляб трябва равномерно да поемат мазнина и подправки.

Запечете под грил във фурната само за 5 минути като разбърквате кубчетата хляб чрез разтръскване на тавата напред - назад.Използвайте сухарчетата по предназначение и да Ви е сладко !





    

2 коментара:

  1. Вкусът на домашните сухари е много различен от тези в пакетите, определено. Идеята ти да ги сушиш под климатик е практична. Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Кате,
    винаги така ги суша под климатик сухарите.А след това когато ще ги използвам ги овкусявам и леко зепичам.
    Поздрави, спорна седмица !

    ОтговорИзтриване