КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 17 май 2021 г.

Салата от глухарче, киселец и подбел / Dandelion salad, sorrel and underbelly /

   


       Пресни листа, корени и цветове на глухарчето комбинирах заедно с листа от подбел и киселец за тази пролетна салата.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 купа пресни листа от глухарче

1 шепа листа от подбел

1 - 2 шепи листа от киселец

цветове от глухарче за декорация

дресинг : 5 - 6 с.л. зехтин, сок от 1/2 - 1 лимон

   Измийте и почистете зеленината - киселец, листа от глухарче, дръжки от глухарче и подбел.Със сатърче за зеленчуци нарежете на ситно и поставете в купа.Залейте с дресинга, разбъркайте и по желание добавете много малко хималайска сол.Аз сол не добавям.Разбъркайте и поднесете салатата веднага украсена с измитите цветове.Да Ви е сладко !











Няма коментари:

Публикуване на коментар