КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 28 септември 2021 г.

Зелен фасул с копър , куркума и чесън / Green beans with dill , turmeric and garlic /

 



     Тази салата направих по идея от източната кухня , в която се използва нашироко подправката куркума.Добавих и лимони, които много обичам както и чесън и пресен копър , без които тази салата не може.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 - 1.5 кг. жълт фасул

1 по - малка глава чесън

1/2 връзка копър

1 ч.л. куркума

зехтин

сок от 1/2  лимон или оцет на вкус

1 лимон на кръгчета за украса

сол / морска или хималайска /- на вкус

    Измийте и почистете жълтия фасул.Нарежете го на парчета и сложете в тенджера.Залейте със студена вода до 1/2 от нивото на фасула.Варете на умерен огън под капак докато зърната добре омекнат.Нарежете на ситно копъра и чесъна.Лимонът измийте хубаво и нарежете на кръгчета.

   В подходяща купа смесете всички продукти и хубаво, но внимателно разбъркайте.Салатата е вкесна леко топла или студена.

    Приятен апетит !











4 коментара:

  1. Бобът е толкова полезен, че младите, ако разберат, ще го консумират поне два пъти в седмицата!Радвам се, че попаднах на този страхотен блог. Сайтът го открих в Google, когато търсех неща за клинария и останах приятно изненадан! Поздравления и успех с развитието на блога! Ще се радваме, ако разгледате и нашият проект, за повече кликнете тук

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,
    Радвам се,че сте поситили моя блог и Ви е харесало нещичко от моите рецепти.За жалост преди години различните видове боб бяха на почит.В Средиземноморската кухня това и сега е така.Но в България, а и в света навлиза модерната кулинария характерна със смесване на различни на пръв поглед несъвместими продукти.Обичам простичките ястия.
    За жалост в момента имам здравословни проблеми и рядко публикувам в блога.Но имам какво да покажа относно здравословното хранене и тип храни.Дано се оправя скоро и дано имам възможност скоро да публикувам по - често различна информация за следящите този блог.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно, бих си хапнала с удоволствие, особено в днешната мрачна София (вече седмица е така...) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Веси,
    този боб в сравнение с други видове също съдържа лесна за усвояване целулоза.Много бързо се сварява и салатата се приготвя за кратко време.
    Поздрави и лека и спорна нова седмица !

    ОтговорИзтриване