КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 26 септември 2021 г.

Цветна салата с печени пиперки, чесън, мед, каперси и козе сирене / Colorful salad with roasted peppers, garlic, honey, capers and goat cheese /

 


   Тази вкусна гарнитура или салата направи Джейми Оливър в едно предаване за италианската кухня.Без мед и подправки.Аз също не използвах подправки и направих салатата с печени зеленчуци, а Джейми запържи зеленчуците в зехтин. Вместо козе сирене могат да се използват други видове сирена каквито предпочитате и имате в наличност.    

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

пиперки капия - червени / или камби /

пиперки капия - зелени / или камби /

пиперки капия - жълти / или камби /

каперси

козе сирене

прясна мента, мащерка или джоджен / по желание /

зехтин

лимонов сок

мед / по желание /

чесън

  Нарязваме измити и подсушени, почистени от семето пиперки капия или камби на ленти.Намазваме с мазнина хартия за печене и печем пиперките до готовност на 180 градуса във фурната.

   Нарязваме козето сирене на кубчета.Измиваме каперсите ако са приготвени в сол.Приготвяме дресинг от лимонов сок и зехтин /1 : 3 / , добавяме счукан чесън, 1 с.л. мед, джоджен, арабска мента или мащерка и разбъркваме хубаво.С този дресинг заливаме пирерките, добавяме каперсите  и отново хубаво разбъркваме.

   Поднасяме салатата веднага след приготвянето с кубчета козе сирене .Да Ви е сладко !















3 коментара:

  1. Ах, това е само за мен! Много апетитна салатка. Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Момичета,
    салатата е много вкусна и лесна за приготвяне.При това сезонна и евтина.Между другото пиперките съдържат нежна целулоза много лесна за усвояване от болни хора или хора спазващи диета.
    Поздрави, здраве и благословение !

    ОтговорИзтриване