КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 27 октомври 2021 г.

Печени цветни моркови и пащърнак без подправки с ленено масло / Roasted colored carrots and parsnips without spices with linseed oil /

 


      Тези цветни моркови закупих от търговската мрежа.Засявали сме в нашата градина червени моркови, но не и бели.Цветовете на морковите са чудесни и аз ги запекох на фурна заедно с кореноплоди пащърнак върху хартия за печене.Рецептата е много лесна за изпълнение , получава се чудесна гарнитура от много вкусни сладникави кореноплоди дори и без никакво допълнително овкусяване.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 пакет моркови с различни цветове - оранжеви, червени, бели и жълти

10 корена пащърнак - използвах по - дребни

ленено масло - 3 - 4 с .л.


   Най - напред почистете зеленчуците - отрежете двата края и ако има нужда обелете всеки кореноплод.Аз някои моркови и пащърнак използвах без да беля кората.Просто хубаво измих и почистих повърхността с четка.Но ако има наранявания, повредени места или кората е силно замърсена или завяхнала задължително обелете.

  Поставете зеленчуците върху хартия за печене цели или разрязани по дължина.Предварително намажете с четка хартията с мазнина, добавете 1/2 - 1 ч.ч. вода и печете на 200 градуса докато зеленцучите омекнат и придобият златист загар.

    Извадете от фурната и охладете.След това нарежете на шайби и поставете в купа.Не добавям никаква сол, а само ленено масло.При мен се получиха сладникави зеленчуци без да добавям подсладител.Но ако на Вас Ви харесва овкусете по свой вкус - със сол,мед, кленов сироп, меласа или агаве.

   Поръсете наръсени с магданоз  и селвирайте леко топли или охладени !












Няма коментари:

Публикуване на коментар