КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 20 август 2022 г.

Разядка от тиквички с прясна извара и тученица / Zucchini dish with fresh cottage cheese and tuchenitsa /

 



    Тази разядка приготвих по подобие на салатата Снежанка, но с тиквички и извара.Вие можете да използвате цедено кисело мляко, рикота, катък или крема сирене.Разядката може да се приготви с краставица, но аз използвах тиквички печени на грил и нарязани на лентички.Добавих и прясна тученица, която имаме в изобилие в градината.Към разядката могат да се добавят и 2 с.л. смлени орехи.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

извара - 400 грама

тиквички - 2 малки

тученица - 4 - 5 стръка

копър - 1/2 връзка

чесън - 1 скилидка

зехтин - 2 с.л.

сол / по желание /


За гарниране : копър, тученица

      Измийте и почистете тиквичките в двата края.Нарежете ги на дълги, тънки ленти.Изпечете тиквичките в намазан с мазнина грил тиган.След като леко се охладят ги нарежете на лентички.

   Измийте копъра и тученицата и ги нарежете на ситно.Орехите смелете в машинка или нарежете на едро.

    Разбийте изварата с вилица и добавете тиквичките, тученицата, копъра, чесъна и зехтина.

    Поднесете разядката веднага след приготвянето и да Ви е сладко !
















2 коментара:

  1. Запазвам си тази рецепта, само с тученицата зор ще видя:)

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусна е тази разядка Веси.Пробвай ! Няма да съжаляваш.

    ОтговорИзтриване