КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 15 август 2022 г.

Тиквички и патладжани на фурна с орехово - ментов сос / Zucchini and aubergines in an oven with walnut - mint sauce /

 


    Имах две големи тиквички - зелена и жълта и реших да ги изпека на фурна върху хартия за печене.Гарнирах ги със сос от орехи, чесън и мента.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 зелена тиквичка с дължина 25 - 30 см.

1 жълта тиквичка с дължина 25 - 30 см.

3 малки дълги патладжана

зехтин

сол

Сос за гарниране : 1/2 ч.ч. орехи, 2 стръка мента, 1 глава чесън

За украса : връхче мента, 6 - 7 ядки орехи

    Измиваме и почистваме в двата края тиквичките и патладжаните.С вилица правим резки по дължината на всеки зеленчук.След това режем кръгчета с дебелина 1 см.

  Редим в тава с хартия за печене, предварително намазана със зехтин.Леко посоляваме отгоре, намазваме с четка със зехтин.Печем на 200 градуса до зачервяване.При нужда обръщаме.

    Когато зеленчуците леко изстинат ги подреждаме в плато.

   Приготвяме соса в дървена гаванка като счукваме с щипка сол чесъна, ментата и орехите до гладка паста.

   Гарнираме зеленчуците със соса и украсяваме с ядки орехи и стрък мента.

     Приятен апетит !

     









Няма коментари:

Публикуване на коментар