НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
350 грама суров нахут / 900 грама варен /
15 с. л. вода от варен нахут
6 с. л. с връх тахан от тиквени семки
10 с.л. лимонов сок
10 с.л. зехтин или мазнина от тахана
сол на вкус
60 - 70 грама тиквени семки белени
За декорация : 4 чери доматчета, цели тиквени семки - 2 с. л. , зехтин 2 - 3 с. л.
Използвах суров домашно произведен нахут.Измих и залях с вода за 12 часа. На следващият ден варих нахута в тенджера под налягане 45 - 50 минути след като вентила започна да изпуска пара.Отцедих зърната и ги смлях заедно с тахана, зехтина, лимоновия сок и вода от варения нахут.Накрая добавих смлените в пасатор тиквени семки. Готовата паста трябва да е хомогенна и гладка. Можете да използвате за декорация и подправки - смлян кимион, куркума, сумак, червен пипер / сладък, лют или пушен / , джоджен или друго по желание.
Аз декорирах хумуса с цели тиквени семки, зехтин и чери домати.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар