КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 24 декември 2023 г.

Пълнени сушени пиперки с праз лук и орехи / Stuffed dried peppers with leeks and walnuts /

    



   Честито Рождество Христово приятели ! Христос - Слънцето на правдата се роди и възсия за спасение на нашите души !

      Бъдете здрави, благословени ! Бог по Своята велика милост да Ви дари с всичко , за което копнее сърцето Ви !

    Ето моите пиперки с праз и орехи :

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

8 - 10 сушени червени пиперки

2 - 3 големи стръка праз лук, нарязан на колелца

1 равна ч.л. сол

1/2 ч.л. сладък червен пипер

1/2 ч.л. пушен червен пипер

1 с.л. чубрица

1 шепа орехи, едро нарязани

олио

   Почистваме семената на пиперките и ги заливаме с вода за да омекнат за 2 часа.

  Праз лукът посоляваме и хубаво намачкваме с ръка.Добавяме подправките, олиото и орехите.Разбъркваме и пълним пиперките.Редим в глинен съд.Заливаме с малко вода и струйка олио.

   Слагаме фолио върху съда и печем на 180 - 200 градуса във фурната. Глинените съдове винаги се поставят в студена фурна като температурата постепенно се увеличава.При нужда леко отваряме фолиото за да изври водата.Ястието трябва да остане на мазнина.

    Приятен апетит !








Няма коментари:

Публикуване на коментар