КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 6 декември 2023 г.

Гарнитура от манголд с пресен чесън / Mangold garnish with fresh garlic /

 


    Тази гарнитура направих по рецепта на Румяна Паньовска.Тя се отличава по начина на приготвяне на зеленината.Може да се използва различна зеленина - манголд, цикория, спанак, глухарче или листа от мак.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

листа от манголд

морска сол

1 скилидка чесън или 2 - 3 стръка пресен чесън.

зехтин

лимонов сок

    Листата на манголда се измиват и отцеждат.Нарязват се на 2 - 3 части. В кипяща подсолена вода с няколко зрънца морска сол пускаме листата за 2 минути.Изваждаме в гевгир и веднага поставяме под течаща студена вода.Изваждаме и леко изстискваме.

   В тиган с мазнина поставен на умерен огън пускаме чесъна и листата . Разбъркваме 2 - 3 минути.

Благодаря ти Руми.Прекрасна гарнитура се получава.

   Поднасяме с парчета лимон.Да Ви е сладко !







  


Няма коментари:

Публикуване на коментар