Тази гарнитура направих по рецепта на Румяна Паньовска.Тя се отличава по начина на приготвяне на зеленината.Може да се използва различна зеленина - манголд, цикория, спанак, глухарче или листа от мак.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
листа от манголд
морска сол
1 скилидка чесън или 2 - 3 стръка пресен чесън.
зехтин
лимонов сок
Листата на манголда се измиват и отцеждат.Нарязват се на 2 - 3 части. В кипяща подсолена вода с няколко зрънца морска сол пускаме листата за 2 минути.Изваждаме в гевгир и веднага поставяме под течаща студена вода.Изваждаме и леко изстискваме.
В тиган с мазнина поставен на умерен огън пускаме чесъна и листата . Разбъркваме 2 - 3 минути.
Благодаря ти Руми.Прекрасна гарнитура се получава.
Поднасяме с парчета лимон.Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар