КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 10 август 2020 г.

Печена сладка царевица във фолио / Baked sweet corn in foil /



      Сега е сезона на сладката царевица.Тя може да се консумира сурова и е много вкусна, но може да се обработи и термично по различен начин.Предпочетох този път да я изпека във фолио с канапе от кромид лук, защото печения лук също е много вкусен.
Ето и рецептата :


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

млечна царевица според броя на порциите
мазнина по избор / зехтин, кокосово масло, краве масло /
червен пипер сладък
чубрица
риган
босилек
мащерка
майорана
балканска чубрица
хималайска сол

За канапе :
1 глава кромид лук
фолио за всяка от царевиците

   Пригответе парчета фолио според големината на царевичните кочани така,че да можете да обвиете кочана като бонбон.Нарежете измития кромид лук на кръгчета или филийки с дебелина 0.5 см.Поставете го върху фолиото, поръсете с подправки и мазнина.Върху него поставете цял кочан царевица без обелките, поръсете с подправки, сол и мазнина и обвийте всичко това като бонбон.
   Печете във фурната в тава върху хартия за печене на 180 градуса.Царевиците са готови за около 30 - 45 минути .
     Сервирайте царевицата леко топла заедно с фолиото така,че всеки да може да си отвие сам кочана и да го консумира с различни добавки според предпочитанията.
          Приятен апетит !











Няма коментари:

Публикуване на коментар