КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 27 декември 2025 г.

Бейби печурки задушени с червено вино

 





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

600 грама бейби печурки

1 кафена чашка вода

2 ч.ч. червено вино

1 ч.л. келтска сол

струйка зехтин

прясна мащерка за гарниране

         Почистете и измийте гъбите.Сложете да заври в тенджера с дебело дъно водата, виното и солта.Добавете гъбите и варете на умерен огън.Накрая когато гъбите останат с малко сос добавете зехтина.

    Сервирайте гъбите леко топли или студени поръсени с прясна мащерка.Аз сервирах върху листа зелена салата.

     Приятен апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар