НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 грама жълт грах за фава
2 литра вода
1 равна с.л. хималайска сол
1 - 2 средно големи глави кромид лук
1 кафена чашка зехтин
сок и кора от 1 лимон
За гарниране :
риба сардина от консерва
каперси
прясна мащерка
Извийте жълтия грах и го поставете в тенджера с дебело дъно.Добавете водата и загрейте до кипване.Намалете огъня и обирайте пяната с решетъчна лъжица.
Добавете солта и ситно нарязания лук.Варете до омекване на продуктите.Накрая добавете зехтина,лимоновия сок и кора и мащерката. Ври 5 минути.Охладете и сервирайте с риба сардина, каперси и прясна мащерка.
Приятен апетит !



Няма коментари:
Публикуване на коментар