КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 27 декември 2025 г.

Гръцки жълт грах за фава с риба сардина, прясна мащерка и каперси

 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

500 грама жълт грах за фава

2 литра вода

1 равна с.л. хималайска сол

1 - 2 средно големи глави кромид лук

1 кафена чашка зехтин

сок и кора от 1 лимон

За гарниране :

риба сардина от консерва

каперси

прясна мащерка

   Извийте жълтия грах и го поставете в тенджера с дебело дъно.Добавете водата и загрейте до кипване.Намалете огъня и обирайте пяната с решетъчна лъжица.

    Добавете солта и ситно нарязания лук.Варете до омекване на продуктите.Накрая добавете зехтина,лимоновия сок и кора и мащерката. Ври 5 минути.Охладете и сервирайте с риба сардина, каперси и прясна мащерка.

     Приятен апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар