КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 4 август 2015 г.

Лятна салата с нахут, домати, тученица и чесън / Summer salad with chickpeas, tomatoes, garlic and purslane /



         Нахутът е много подходящ за приложение особено по време на пости.Както суров / само накиснат във вода или под форма на кълнове / , така и топлинно обработен / варен / той е много вкусен.Когато приготвяте храна за гости нахута спокойно може да се добави в различни салати.Ето една комбинация с нахут, домати, тученица, бамя и чесън.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ : 240 грама нахут от консерва, 4 - 5 домата, бамя - 100 грама или количество по желание, 4 - 5 склидки счукан чесън, 1 малка купа измита и почистена тученица, 1/2 връзка магданоз, щипка хималайска сол, зехтин и ябълков оцет - на вкус.
Обелете и нарежете чесъна, счукайте го с хималайската сол.Нарежете на парчета доматите, бамята - на ситни парченца и тученицата - на ситно.Нарежете на ситно и магданоза.Поставете всички необходими продукти за салатата в купа, добавете дресинга и разбъркайте.Сервирайте веднага.
        Приятен апетит !














7 коментара:

  1. Ели, толкова вкусно, питателно и свежо предложение, страхотна салатка! :) Усмихнат ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  2. Гери,
    тученицата много добре се съчета с останалите продукти в салатата.Чудесен вкус се получи.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Ели, много засищащи салати предлагаш, за мен те са си цели ястия комбинирани с хляб. И аз тази вечер ще включа в салатата си прясно набрана тученица. Слънчеви поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Теди,
    за мен също салатите са цели ястия, една хубава салата с кълнове е напълно достатъчна за едно хранене.Включи тученицата в салата, много свежа и приятна е на вкус и много полезна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  6. Ели, за свежите идеи и салати, си безценна;) Позрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Мъхче,
    наистина мога да направя много и различни салати.Те за мен са основата на храненето.С една хубава салата с кълнове човек може да се нахрани и да засити глада си .
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване