ЧЕСТИТА НОВАТА 2016 година НА ВСИЧКИ ЧИТАТЕЛИ И ПОЧИТАТЕЛИ НА БЛОГА ! НЕКА Е МИРНА, ЗДРАВА, БЛАГОДАТНА, НАСИТЕНА С МНОГО НАДЕЖДИ И СБЪДНАТИ МЕЧТИ !
Един десерт, който е много лесен и същевременно вкусен и ефектен, измислен от майка ми Ви предлагам днес.Той може да се приготви както с грухана пшеница, така и с лимец - варен или само накиснат във вода.В случая сме използвали варена грухана пшеница.Десертът е желиран с желатин, но може да се използва агар - агар.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
250 гр. грухана пшеница
сок и плодове от 2 компота
2 - 3 с.л. стафиди
2 - 3 с.л. кокосови стърготини
2 пак. желатин на д - р Йоткер или общо 20 грама на прах
Залейте измитата грухана пшеница с вода в съотношение 1 : 4.Варете на умерен огън докато зърната добре омекнат.Оставете във водата варените зърна, докато я поемат напълно.Ако има останала течност от варенето я отцедете, но запазете.Накиснете желатина в 1 ч.ч . сок от компот докато добре набъбне.Ако плодовете от компота са едри ги нарежете на по - дребно.
Поставете в купички най - напред пшеницата, след това стафидите, плодовете от компота, кокосовите стърготини.Загрейте сокът от компотите, ако има добавете и водата от варенето на житото.Добавете набъбналия желатин и бъркайте докато добре се разтвори.Залейте плодовете и пшеницата в купичките и оставете за няколко часа на хладно докато добре желира.
Приятен апетит !
Честита да е, Ели! Здраве и берекет! Веднага открадвам идеята за желиран компот, много ми хареса! Спорна седмица!
ОтговорИзтриванеТеди,
Изтриванечесто желираме компот и правим десерти в различни комбинации.Може да се желира само компот, а като украса да се използват ядки, кокосови стърготини, плодове.В този случай добавихме и жито и стана прекрасен десерт.А и лесно се прави.Мирна и спокойна година и на теб.
Поздрави !
Ели, нека да е Честита 2016!
ОтговорИзтриванеПожелавам на теб и семейството ти здраве и добър късмет!
Десертът наистина е чудесен, бих си хапнала с удоволствие!
Веси,
ОтговорИзтриванепрез зимата често желираме компоти, правим желето с различни добавки и става много хубав десерт.Ще те почерпя с удоволствие.
Поздрави !