Рецептата за този прекрасен хумос прочетох в един от броевете на вестник Кауфланд.Веднага реших да го приготвя и не останах разочарована.Получи се много вкусен хумос, богат на продукти и с чудесен външен вид.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ХУМОСА :
1 кг. моркови , сварени на пара
400 гр. варен нахут / или от консерва /
150 гр. смлени орехи
сок от 1 лимон
3 - 4 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 връзка копър
2 склидки пасиран чесън
зехтин и копър за заливка и украса / по желание /
щипка - две хималайска сол
Аз понамалих малко количеството на морковите, използвах 800 гр.Нахутът варих в бързоварка, но предварително го накиснах за 12 часа.Варенето продължава около 40 минути.Всички продукти за хумоса се пасират до хомогенност в пасатор или блендер с част от водата , използвана за варене на нахута.Трябва да получим хомогено, гъсто пюре.При нужда може да се използва и сух копър.
Приятен апетит !
Много интересно. Обичаме хумус и задължително ще пробвам, благодаря ти, че сподели! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате,
Изтриваневкусен стана този хумос.Не сме почитатели на варените моркови, но на пара стават прекрасни.
Поздрави !
Един различен хумус, ако не забравя, при следващо купуване на нахут ще опитам.
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванепрекрасен стана този хумос.Хареса се у дома.Можеш да го пробваш.
Поздрави !
Веси,
Изтриванепрекрасен стана този хумос.Хареса се у дома.Можеш да го пробваш.
Поздрави !