Тази вкусна пица приготвих с блат от кълновете на ръж.Ръжта е също много вкусна житна култура, зърната са малко по - твърди от тези на пшеницата, овеса и лимеца, но за сметка на това са вкусни.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 гр. сухи зърна от ръж
зехтин
подправки според желанието и вкуса - червен пипер, риган, мащерка, чубрица, розмарин
ЗА ГАРНИРАНЕ :
2 - 3 кисели краставички
5 - 6 сушени домата
няколко маслини
1 шепа прясна рукула
2 - 3 с.л. филирани бадеми
Най - напред направете кълновете от ръж като накиснете измитите сухи зърна за 12 часа във вода.Отлейте след това водата през цедка и оставете на стайна температура докато зърната покълнат.Използвам малка тавичка, в която разстилам зърната на тънък пласт .При нужда промивайте зърната сутрин и вечер за да са леко влажни.Смелете получените кълнове с машинка за мелене на месо.Овкусете сместа с подправки и зехтин и хубаво разбъркайте.Оставете така за няколко часа за да се овкуси добре.
В подходящ съд - плато направете суров блат от кълновете на ръжта.Гарнирайте с листа рукула, нарязани кисели краставички и сушени домати, маслини.Накрая наръсете с филирани бадеми.
Приятен апетит !
Изглежда много интересно, но... не знам вкъщи дали ще я ядат:) По-скоро мен ще нападнат, щом няма мръвка:)
ОтговорИзтриванеЕха, Ели, цяло пиршество е тази пица! Много интересно, наистина. Поздрави!
ОтговорИзтриванеОтново хубава, апетитна и полезна рецепта, Елена.
ОтговорИзтриванеС твое позволение отново давам линк към чудесния ти блог с тематични за постите /и не само/ предложения!
Благодаря...Сърдечни поздрави за теб!
Момичета,
Изтриванетази пица е много вкусна, въпреки ,че е сурова.Може да се приготви със суров или с просушен във фурна блат.В тези случаи може да се консумира от всеки, дори и този , който никога не е опитвал кълнове ще остане очарован.
Дианка,
благодаря,че оцени моите скромни усилия и не веднъж популяризира моят блог.Сърдечни благодарности !
Леки и сасителни пости момичета ! Поздрави !