Това кисело мляко от орехи получих съвсем случайно.Реших да накисна 2 ч.ч. сурови орехи за 6 часа във вода / водата облива напълно ядките /, а след това смлях орехите заедно с водата от накисването.Тази смес напълних в стъклен буркан и тя престоя на стайна температура 2 седмици.Температурата в помещението беше около 20 - 22 градуса.Крайният резултат е вкусно кисело мляко от орехи.То може да се подслади с мед, да се подправи по желание с чесън и копър или с канела или други подправки по желание.Вкусът е подобен на обикновено кисело мляко, но това е веган, от ядки.След като млякото придобие вкус на кисело мляко съхранявайте в хладилник.
Приятен апетит !
Много добре ти се е получило млякото, Ели.
ОтговорИзтриванеНе съм опитвала такова, бих пробвала с удоволствие.
Брей, опасна си...не би ми хрумнало...
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванетова кисело мляко случайно се получи.Наистина ядките добиха вкус както на обикновено кисело мляко когато леко ферментират.Но след това млякото трябва да се съхрани в хладилник.
Поздрави !
Веси,
Изтриванетова кисело мляко случайно се получи.Наистина ядките добиха вкус както на обикновено кисело мляко когато леко ферментират.Но след това млякото трябва да се съхрани в хладилник.
Поздрави !