КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 6 февруари 2017 г.

Суров плодов сладкиш с фурми и пресни ябълки / Crude fruit cake with dates and fresh apples /



    Този суров сладкиш направих скоро стремейки се да оползотворя 10 - тина по - дребни ябълки златна превъзходна.Този сорт ябълки много ни харесват и имаме засяти, но понякога когато са по - дребни ги използвам за сурови сладкиши и кремове.Сладкишът се приготвя изключително бързо и лесно, необходимо е само предварително да се подготвят продуктите.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ СА :
950 - 1000 грама сурови фурми с костилка 
1/2  - 1 ч.ч. смляно в кафемелачка ленено семе
6 - 7 с.л. с връх рожково брашно
1 - 11/2 ч.ч . едро смлени орехи
10 - 12 почистени и настъргани на едро ренде ябълки
сок от 1 лимон
Най - напред смелете орехите и почистете от костилките фурмите.Фурмите смилам най - лесно в електрическа машинка за мелене на месо.Смесете продуктите за сладкиша - орехи, фурми, ленено брашно, рожково брашно и разбъркайте хубаво докато сместа се хомогенизира.В зависимост от гъстотата на сместа трябва да добавите ябълките.Ябълките ги настържете на едро ренде и залейте с лимонов сок.Хубаво ги разбъркайте, за да не потъмняват и постепенно добавяйте към останалите продукти.Трябва да получите хубава, хомогенна и гъста смес.
Измийте и подсушете стъклена купа, облепете я със стреч - фолио / то трябва да е с размери по - големи от размерите на купата /.Насипете в купата сместа и заравнете с шпатула.Прилепете стреч - фолиото към сместа и поставете във фризер за няколко часа / 2 - 3 /.Готовият сладкиш обръщаме в плато и украсяваме според вкуса и желанието.Могат да се използват за украса кокосови стърготини, сурово какао, рожково брашно или нещо друго подходящо.Аз оставих сладкиша така натурален, без украса, но е много вкусен.Съхранете го в хладилник.
          Приятен  апетит !









5 коментара:

  1. Енергийна бомба, страхотно! Обичам фурми в десерти, обичам и ябълки и брашно от рожков, съчетала си ги много добре, Ели. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Отговори
    1. Траянче,
      този суров сладкиш се приготвя много лесно, трябва обаче предварително да се смелят всички продукти.Много е вкусен.
      Поздрави !

      Изтриване
  3. Бих си отрязала и аз парче от този купол!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси,
      този сладкиш стана чудесен, макар,че според мен могат и други пресни плодове да се добавят .Фурмите са наситено сладки затова останалите плодове трябва да са леко кисели.
      Поздрави !

      Изтриване