Левурдата - това толкова вкусно и ароматно пролетно растение е великолепна добавка към различни по вид студени супи и таратори.Бадемовото мляко успешно се съчетава както с левурда, така и с други видове ядливи треви, които с успех могат да се използват при приготвяне на таратор.
ЕТО ДНЕШНОТО МИ ПРЕДЛОЖЕНИЕ :
100 гр. бадеми
1 краставица сорт Гергана
5 - 6 листа левурда
1/2 - 1 малка тиквичка
зехтин
ябълков оцет
хималайска сол - на вкус
вода - 500 - 700 мл.
Направете бадемово мляко, накиснете бадемите във вода за 6 часа.Смелете ги заедно с водата в блендер до получаването на фино смляна пастообразна ядкова смес.Разредете с вода до необходимата гъстота.Според желанието и предпочитанията това мляко може да се прецеди през фина цедка, а остатъка от ядките да се използва като добавка към различни пълнежи или десерти.Аз не прецеждам , а хубаво разбивам сместа в пасатора и след като добавя на части водата разбивам отново хубаво.
Към това вече готово ядково мляко добавих нарязани на фини кубчета тиквичка и краставица, зехтин, хималайска сол, оцет, нарязана на фини ивички левурда.
Получи се чудесен, много лек и вкусен таратор.Той може с успех да се използва и в детското хранене като левурдата се добави в много малки количества.
Пролетен разкош, Елена,
ОтговорИзтриванечудесна е идеята за салата със сурова тиквичка,
но тази комбинация е наистина впечатляваща -
много ми допада - благодаря, страхотни рецепти!
Дианка,
ОтговорИзтриванетози таратор е много лек и вкусен.Чудесен избор е за много лека и вкусна храна.Тиквичката също както и краставицата може да се използва за таратор.Много вкусна е когато е добре овкусена.
Поздрави !
Страхотен таратор, сигурна съм, че би ми допаднал много!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванеможеш да изпробваш този таратор и с добавка на репички.Още по - вкусен ще се получи.
Поздрави !