Романеското, броколите и карфиола са чудесни есенни зеленуци приготвени на пара.Поднесох ги с магданозено - чеснов сос - лесно, бързо и много вкусно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 малка глава романеско
1 малка глава броколи
1 малка глава карфиол
ЗА СОСА :
2 вр. магданоз
5 - 6 склидки чесън
зехтин
лимонов сок от 1 лимон
50 - 100 мл. вода
Накъсайте романеското, броколите и карфиола на розички и хубаво ги измийте под течаща вода.Обработете зеленчуците на пара докато леко омекнат, но във вътрешността останат сурови.Още топли ги залейте с предварително приготвения сос.
За соса смелете в пасатор почистения и нарязан магданоз, чесъна, лимоновия сок и зехтина.При нужда добавете и малко вода от тази, която сте използвали за варене на пара.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар