КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 6 ноември 2017 г.

Стерилизиран карфиол / Sterilized cauliflower /



   Есента е сезон, богат на различни зеленчуци и плодове.Карфиолът и броколите, както и романеското са чудесни за консервиране.Могат през зимата да се влагат в различни ястия, супи, гарнитури, салати.Карфиолът е чудесен приготвен запечен или на пара.Необходимо е само розичките да се оставят леко твърди в средата.За консервиране избирете хубави бели глави карфиол, измийте хубаво и накъсайте на розички.Ако е необходимо за 30 минути залейте с вода и малко оцет.Така ако има малки незабележими червейчета ще се отделят във водата.Подгответе сухи , добре измити предварително буркани.Използвах " Омния " - 800 мл.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

карфиол - 2 големи глави
1 - 2 големи моркова
стъбла целина
хималайска сол

   Нарежете морковите на ивички, а стеблата целина - на ситно.Във всеки буркан " Омния " на дъното поставете моркови и целина.Започнете да подреждате плътно карфиола докато бурканът хубаво се запълни до ръба.Поставете във всеки буркан 1 каф.лъжичка с връх хималайска сол и залейте с вода до ръба.Запечатайте с машинка, с обратната страна на ножа минете по ръба на буркана.Така капачката ще прилепне по - плътно.Стерилизирайте карфиола 30 минути от момента на завиране на водата.Извадете бурканите и ги обърнете с капачката надолу докато изстинат.Приберете след това на хладно.

    









Няма коментари:

Публикуване на коментар