През есента можем все още да си наберем прясна коприва и от нея да приготвим вкусни и витаминозни ястия и супи.Тази супа приготвих с киноа, получи се интересна и разнообразна.
ЕТО И НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ :
стебла и корени от целина - 1/2 ч.ч.
корени от пащърнак - 1/2 ч.ч.
стрък праз - 1/2 част
морков - 1/2 ч.ч.
2 с.л. киноа / смес бяла, червена и черна /
1 равна с.л. хималайска сол
1 малка купа прясна коприва / връхчета /
растителна мазнина по избор
Най - напред нарежете кореноплодните зеленчуци, праза и стъблата целина на ситни кубчета.Попарете предварително измитата коприва и я нарежете на ситно.В растителна мазнина и малко вода задушете всички зеленчуци като накрая добавите копривата.Залейте с вода около 1 - 1.250 л.Когато всичко заври на силен огън добавете измитата киноа.Намалете огъня и оставете да ври така около 15 - 20 минути.
Сервирайте супата топла и да ви е сладко !
Чудна супичка! Много обичам коприва, а имам вкъщи и киноа, която чака подходяща рецепта. Само да намеря коприва и ще я приготвя! Благодаря за идеята, Ели! Прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриванеТеди,
Изтриванеи на мен ми хрумна идеята да използвам киноа.Тя се сварява толкова бързо и лесно, а е и вкусна и полезна.Така,че опитай !
Поздрави и лека и спорна нова седмица !