Тази пица направих с кълнове от суров нахут, веган пермезан и рукула.Рядко употребявам рукура и то от тази, която е гръцка - с по - дребни, светлозелени листенца.Именно тя е по - нежна и с по - фин, деликатен вкус.Тя е чудесна като добавка към салати, блюда и пици.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
200 гр. суров сух нахут
200 гр. суров сух нахут
1 голям домат
1 шепа прясна рукула
маслини
подправки - риган, червен пипер, чубрица
хималайска сол - 1 щипка
зехтин
веган пермезан / за поръска /
Най - напред приготвям кълнове като заливам за 12 часа сухия нахут с вода / да го покрие/.Отливам водата след това и оставям на стайна температура за 24 - 36 часа докато се появят кълнове.Смилам 2 пъти кълновете в машинка за мелене на месо без добавка на вода.
Тази сурова смес използвам за приготвяне на суров блат за пицата.
Всеки според личните си предпочитания и вкус може да избере продуктите за украсата - в случая наръсих блата със сол и посправки, подредих пресните листенца от рукула, кръгчета домат, веган пермезан и маслини.Отгоре поръсих със струйка зехтин.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар