Неведнъж съм споменавала, че трудно намирам суров овес за кълнове.Той трябва да е белен, така много лесно се приготвя и може да се влага в различни ястия.Наскоро посещавайки магазин БЕРЬОЗКА закупих овес и подправки.Овесът съдържа и начупени зърна, но въпреки това при накисване може да се смели много лесно.От този овес приготвих сурова тарта с подправката ХМЕЛИ - СУНЕЛИ.Подправката хмели - сунели е пикантна, но е приятна и може да се овкусят с нея различни ястия, кюфтета и хлебчета.
Ето тук можете да закупите тези продукти - http://www.berezka.bg/produkti/paketirani-produkti-i-konservi
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
500 гр. сух овес
подравки според желанието :
хмели сунели - 1/2 ч.л.
кимион - 1/2 ч.л.
риган - 1/2 ч.л.
майорана - 1/2ч.л.
чубрица - 1/2 ч.л.
червен пипер - 1/2 ч.л.
За гарниране :
кубчета домати - 1 домат
1 кисела краставичка
1 стрък зелен лук
6 - 7 маслини
ХМЕЛИ - СУНЕЛИ :
Съдържа следните подправки : кориандър, сминдух, сладък червен пипер, босилек, дафинов лист, лют черен пипер, куркума, мента, риган, сол
Най - напред залейте зърната овес с вода докато ги покрие за 4 - 6 часа.Отцедете водата и смелете овеса няколко пъти в пасатор или машинка за мелене на месо.Обикновено 2 пъти смилане е напълно достатъчно.Овкусете получената смес с подправки и хубаво разбъркайте.Оформете сместа в ринг или опаковка за еднократна употреба във формата на тарта.Гарнирайте според предпочитанията със зеленчуци.За гарниране използвах ситно нарязан зелен лук, парчета домат, маслини и лентички кисела краставичка.
Приятен апетит !
ХМЕЛИ - СУНЕЛИ :
Съдържа следните подправки : кориандър, сминдух, сладък червен пипер, босилек, дафинов лист, лют черен пипер, куркума, мента, риган, сол
Най - напред залейте зърната овес с вода докато ги покрие за 4 - 6 часа.Отцедете водата и смелете овеса няколко пъти в пасатор или машинка за мелене на месо.Обикновено 2 пъти смилане е напълно достатъчно.Овкусете получената смес с подправки и хубаво разбъркайте.Оформете сместа в ринг или опаковка за еднократна употреба във формата на тарта.Гарнирайте според предпочитанията със зеленчуци.За гарниране използвах ситно нарязан зелен лук, парчета домат, маслини и лентички кисела краставичка.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар