Пролетта е време за пресни, витаминозни и вкусни зелени салати.Тази е микс от зеленолистни с репички, сушени червени боровинки и годжи бери.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
зелена салатка - 1 бр.
спанак - 1 - 2 шепи
рукула - 1 шепа
1 връзка репички
2 - 3 стръка зелен лук
1/4 - 1/2 ч.ч. сушени червени боровинки
1/4 - 1/2 ч.ч. годжи бери
зехтин
1 щипка хималайска сол
сок от 1 лимон
Рукулата, която купувам е от дребен сорт , леко и приятно пикантна.Закупена е от Кауфланд.Тази година ще изпробвам и засяване в сандъчета и в парник.Тази рукула може в малки количества да се добавя към салати, придава интересен вкус.Има и друг сорт рукула, тя е по - едра, по - пикантна и не се понася от всеки.
Количествата на зеленината са според вкуса и желанието.Ако обичате повече зелени салати използвайте тях като преобладаващо количество.Лично за мен по - вкусен и по - хранителен е спанака.А рукулата добавям в минимално количество - само за обогатяване на вкуса.
Най - напред нарежете зеления лук на ситно и зеленината - на ивички.Добавете нарязаните на полумесеци репички, сушените боровинки и годжи бери.
Овкусете салатата с лимонов сок, зехтин и щипка хималайска сол.Сервирайте веднага след приготвянето и да ви е сладко !
Като изключим руколата, която е от малкото храни, които не харесвам, съм правила едно към едно тази салата:)
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванеи аз никак не обичах рукулата, но точно тази на снимката, която закупувам от Кауфланд е теснолистна и много приятна когато се добавя в малки количества.Може да пробваш и влагаш в различни ястия, салати и гарнитури.Дори за песто е подходяща.
Поздрави !