Зелена салатка с орехи, домати, авокадо и червен лук |
Салата с листа от червено цвекло, глухарче, спанак, чери домати и дресинг от авокадо и тахан |
Салата от домати, авокадо, червен лук и веган пермезан |
Авокадото е чудесен избор по време на пости.То може да се влага в пюрета, разядки , сосове и салати.Няколко идеи за всички, които постят или спазват веган или суров режим представям днес.
Салата с авокадо, зелена салатка, домати, орехи, маслини и червен лук
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 зелена салатка Лоло росо
1 авокадо
1/2 глава червен лук
10 - 12 маслини
1 шепа орехи
8 - 10 чери домата
зехтин
1 щипка хималайска сол
сок от 1 лимон
Нарежете почистената и измита зелена салатка на ивички.Добавете ситно нарязания червен лук, маслините, нарязаните на 4 - тинки чери домати, едро счуканите орехи.Овкусете салатата с дресинг от лимонов сок, зехтин и по желание хималайска сол.
Поднесете веднага след приготвянето и да ви е сладко !
Салата с листа от червено цвекло, глухарче, спанак, домати и дресинг от авокадо и тахан
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 малка купа пресни листа от спанак
1 шепа листа от глухарче
1 шепа листа от червено цвекло
10 - 12 чери домата
1/2 вр. магданоз
1/2 глава червен лук
3 - 4 с.л. зехтин
1 щипка хималайска сол
Дресинг :
1 авокадо
3 с.л. сусамов тахан
сок от 1 лимон
вода - при необходимост
През зимата обикновено използвам листата от засято в сандъче глухарче - диво или култивирано / засято от семена /.А листата от червено цвекло ги получавам от главите цвекло, които съхранявам в черни найлонови торби.Така получих тази интересна и много вкусна витаминозна салата.
Измийте и нарежете на ивички зеленината.Добавете към нея ситно нарязан червен лук и магданоз, четвъртинки чери домати, овкусете със зехтин и хималайска сол.
За дресинга обелете и нарежете авокадото.Към него добавете сока от лимона и сусамовия тахан.Разбийте в пасатор.За да получите рядък сос за салатата 1 с.л. от авокадово - тахановата паста разредете с вода до желаната гъстота.Добавете към салатата и отново разбъркайте.
Поднесете веднага след приготвянето.Приятен апетит !
Паста от авокадо и сусамов тахан |
Салата от домати, червен лук, авокадо и веган пермезан
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 розови домата
1 малка глава червен лук
1 авокадо
сок от 1/2 лимон
веган пермезан
2 - 3 с.л. зехтин
Нарежете почистените и измити домати на шайби.Подредете ги в чиния.Обелете и нарежете на парченца авокадото , залейте със сока от лимона и зехтина и разбъркайте.Нарежете червения лук на ситно и добавете към авокадото.Върху всяка шайба домат поставете по 1 с.л. авокадо, а отгоре поръсете с веган пермезан.
Консумирайте веднага след приготвянето.Приятен апетит !
Много хубава идея да споделиш тази
ОтговорИзтриванечудесна колекция с рецепти от авокадо, Елена!
Пролетно цветно, свежо и апетитно...Благодаря!
Мда, и трите варианта ми харесват!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванеизползвам редовно авокадо когато го намеря на изгодна цена.Това са няколко простички и вкусни идеи за Великия пост.
Поздрави и усмивки !