Задушени пресни картофи с лук резанец и прясна мащерка |
Пресни картофи с маточина и пресен чесън |
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 кг. пресни картофи
1/2 литър зеленчуков бульон
1 ч.л. с връх хималайска сол
1/2 ч.ч. зехтин
1 шепа прясна култивирана мащерка
1 връзка лук резанец с цвят за декорация
Сега е сезонът на пресните картофи и можем да ги приготвим в различни варианти.Използвах зеленчуков бульон за сваряването им, а след това леко ги задуших в зехтин.Накрая добавих нарязана много ситно мащерка, която засявам в саксия и лук резанец - ситно нарязан.
Приятен апетит !Лук резанец |
Прясна мащерка / култивирана / |
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 кг. пресни картофи
1/2 ч.ч. зехтин
1 ч.л. с връх хималайска сол
1 ч.ч. вода
4 - 5 главички или стръкове пресен чесън
7- 8 стръка прясна маточина
В тази рецепта сварих картофите във вода под капак до омекване.Добавих зехтин, сол и хубаво разбърках няколко пъти.Накрая добавих ситно нарязан пресен чесън и нарязана на тънки ивички прясна маточина, която придава прекрасен лимонов аромат.
Приятен апетит !
Прясна маточина |
Ели, не съм опитвала картофи с маточина, но идеята определено много ми допада.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Или,
Изтриванематочината има много свеж лимонов аромат и е подходяща за ароматизиране на картофи.Лично аз много обичам аромата на лимон и ароматизирам ястия и гарнитури с лимонов босилек, лимонова мащерка, лимонова трева, маточина, лимонова кора.
Поздрави и успешен ден !
Много интересни са и двете предложения, непременно ми се иска да опитам, следващия път, като купя пресни картофи, дано само не забравя, записвам си рецептата!
ОтговорИзтриванеВеси,
Изтриванемащерката и маточината са прекрасни подправки както за ориз, така и за картофи.А сега е сезонът на пресните картофи.Така,че можеш да опиташ рецептите.
Поздрави !