Още едно вкусно предложение с корени от глухарче, които са много вкусни особено когато са пресни и набрани от влажни места.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1.5 ч.ч. ориз / използвах Балдо /
1 ч.ч. корени от глухарче
4 ч.ч. вода
1/2 с.л. хималайска сол
зехтин
сок от 1 лимон
Измийте в няколко води ориза докато водата стане бистра.Поставете го в тенджера с дебело дъно, към него добавете корените от глухарче и врящата вода.Варете под капак на тих огън 20 - 25 минути.Водата трябва напълно да се поеме от ориза.Накрая добавете зехтин, лимонов сок , магданоз и сол.Оставете така още 5 минути и разбъркайте.Сервирайте веднага след приготвянето.
Приятен апетит !
Много вкусно, пролетно свежо и апетитно предложение, Елена,
ОтговорИзтриванечудесни рецепти ни предлагаш, всеки път ме впечатляваш и изкушаваш с многообразието и креативността ти!
Сърдечни поздрави и хубави празнични дни!
Дианка,
Изтриванекорените , както и цялостното растение глухарче е много полезно.Особено пролетта трябва да включваме тези корени в менюто.Есента е също сезон за бране на глухарче - листа, цвят и корени.
Поздрави и успешна нова седмица !